Botox

Η βοτουλινική τοξίνη (botox) μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη,  έχει την ιδιότητα σε πολύ μικρές δόσεις να δρα στο μυ  που ενίεται με αποτέλεσμα την αναστολή μετάδοσης, νευρικού ερεθίσματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται μέσα σε λίγα λεπτά και η δράση της είναι τοπική  χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό.

Η εφαρμογή του botox είναι  απόλυτα ασφαλής. Σπάνια έχουν αναφερθεί μικρής διάρκειας παρενέργειες (όπως ελαφρά ζάλη, πονοκέφαλος ή τοπική αλλεργική αντίδραση), που κι αυτές είναι αναστρέψιμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή εφαρμογή με το αντίστοιχο καλό αποτέλεσμα είναι να εφαρμόζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό. Απευθύνεται  τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας στους οποίους αρχίζει η περιοχή στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένη και να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης. Το μπότοξ αποτελεί σήμερα την πιο δημοφιλή θεραπεία αντιγήρανσης.

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα την θεραπεία με botox.  Αυτό εξαρτάται από την ίδια και τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου της. Συνήθως ξεκινά μια τέτοια εφαρμογή στην ηλικία των 30-35 ετών καθώς αυτή είναι η ηλικία που τις περισσότερες φορές αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπο.

Μια γυναίκα που βρίσκεται στην ηλικία αυτή μπορεί να επιλέξει να κάνει botox ώστε να προλάβει την εμφάνιση πιο έντονων ρυτίδων στο μέλλον. Στις γυναίκες νεαρής ηλικίας συνιστάται να αποφεύγονται οι υπερβολές και να τοποθετείται μικρή ποσότητα του ενέσιμου υλικού, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Επίσης στις ηλικίες των 25-30, το botox μπορεί να εφαρμοστεί για να βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα μάτια, ‘ανοίγοντας’ το βλέμμα και βοηθώντας στην ανόρθωση της γωνίας του ματιού.

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο αντιγήρανσης και ανάπλασης δέρματος, μαλακώνοντας το δέρμα και «γεμίζοντας» τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.  Έτσι δημιουργείται ένα πρόσωπο εξαιρετικά λείο και νεανικό.

Θυμίζει μαγικό ραβδί που μπορεί να χαρίσει όμορφα και πλούσια χείλη όπως και να προσδώσει όγκο στις μικρές λακούβες του προσώπου, κάνοντας το δέρμα ομοιόμορφο και λείο.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, συστατικό που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα, ενώ συναντάται πανομοιότυπο και σε άλλους οργανισμούς. Προτού οι επιστήμονες εφαρμόσουν το υαλουρονικό οξύ στην αισθητική ιατρική, το χρησιμοποιούσαν επι χρόνια στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και ιδίως σε εκείνη που αφορά στα γόνατα.

Που παίζει σημαντικό ρόλο στην δόμηση του δέρματος και βρίσκεται στο χόριο, δηλαδή στην μεσαία στοιβάδα του γνωστή και ως μεσόδερμα. Σε αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται ο όγκος και η φρεσκάδα του προσώπου.

Είναι ιδιαίτερα συμβατό με τον οργανισμό μας και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Εύκολα λοιπόν οδηγηθήκαμε στην κατασκευή της συνθετικής μορφής υαλουρονικού οξέος το οποίο έκτοτε αποτελεί ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί επίσης τη  βάση σε προϊόντα ομορφιάς που εφαρμόζονται τοπικά, όπως κρέμες και σαπούνια. Ακόμη έχει προστεθεί και σε είδη μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένων αρκετών make-up, σκιών και lip-gloss. Ωστόσο, καθώς το μόριο του υαλουρονικού οξέος είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να διαπεράσει εύκολα το δερμα. Αυτό είναι εφικτό μέσω  των ενέσιμων μορφών του.

Με την μορφή της διάφανης γέλης, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την πλήρωση των ρυτίδων, την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και την αύξηση του όγκου του. Οι δύο κύριοι τρόποι εφαρμογής του είναι η μεσοθεραπεία και η χρήση του ως filler, δηλαδή σαν υλικό πληρώσεως. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται έτσι σε διαφορετική πυκνότητα ανάλογα με την φύση του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί.