Η Ορθομοριακή Διατροφή και η κλινική της εφαρμογή η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα από τον κλινικό ορθομοριακό διατροφολόγο Γιώργο Μηνούδη μετά από την πολυετή του εμπειρία με χιλιάδες άτομα και βασίστηκαν στις έρευνες του Ιπποκράτη, ο οποίος είχε δηλώσει «Η τροφή να είναι το φάρμακό σου» και του δύο φορές νομπελίστα και καθηγητή Χημείας Linus Pauling, ο οποίος πρέσβευε «όλες σχεδόν οι σωματικές και ψυχικές παθήσεις οφείλονται σε ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων – ορθών μορίων – από τα κύτταρα».

Τα οφελη της Ορθομοριακης Διατροφης

Τα άτομα που ακολουθούν τις αρχές της Ορθομοριακής Διατροφής χάνουν το περιττό βάρος και διατηρούνται στο σωστό, ανανεώνεται το δέρμα τους διότι είναι μία ισχυρή αντιγηραντική μέθοδος που στοχεύει στην ανανέωση των κυττάρων, μειώνονται οι φλεγμονές στο σώμα τους, αυξάνεται η ενέργεια και η ζωτικότητά τους, τονώνεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα και αντιμετωπίζουν επιτυχώς μια σειρά παθήσεων που τους ταλαιπωρούσαν για χρόνια.

Η Ορθομοριακή Διατροφή είναι η επιστήμη που στοχεύει στην ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού, χορηγώντας τους τα σωστά θρεπτικά στοιχεία – ορθά μόρια – που χρειάζονται ώστε να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας. Όταν αυτό συμβαίνει, τότε όλο το σώμα – που αποτελείται από κύτταρα – είναι υγιές, χωρίς παθολογικά συμπτώματα, γεμάτο ενέργεια και ευεξία.

Για να επιτευχθεί, αλλά και για να διατηρηθεί η καλή λειτουργία του οργανισμού χρειάζεται σωστή θρέψη, αποτοξίνωση και ανανέωση των κυττάρων. Επίσης, θα πρέπει να του παρέχουμε τις σωστές ενεργειακές πληροφορίες. Η τροφή, το νερό, ο αέρας, αλλά και οι θετικές ή αρνητικές σκέψεις, επηρεάζουν τον οργανισμό προκαλώντας χαμηλά ή υψηλά επίπεδα υγείας. Ο τρόπος που τον επηρεάζουν περνά μέσα από 5 πύλες – καταστάσεις – που είναι κοινές για όλους τους ανθρώπους και αποτελούν τα 5 Θεμέλια της Ορθομοριακής Διατροφής.

Η Ορθομοριακή Διατροφή και η εφαρμογή της η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική επιτρέπει σε κάθε άλλη μέθοδο – συμβατική ιατρική και εναλλακτικές θεραπείες – να έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Δρα όχι μόνο θεραπευτικά, αλλά και προληπτικά, που είναι και το πιο βασικό.

Χρησιμοποιεί συγκεκριμένα διαγνωστικά εργαλεία και ειδικά σχεδιασμένα πρωτόκολλα για διάγνωση και αντιμετώπιση μιας σειράς ψυχικών και σωματικών παθήσεων που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.